Premier League

Wedden op voetballen in Engeland

De meest bekende en bekeken voetbalcompetitie is die in de Engeland, de Premier League. Budgeten zijn torenhoog door de enorme inkomsten uit tv rechten. Tel daarbij op dat de rijke oliesjeiks uit het Midden-Oosten en zakenlui uit Aziƫ hun intrede hebben gedaan door clubs over te nemen als persoonlijk speeltje. En het is niet voor niets dat het gros van alle grote spelers actief zijn in de Premier League. Vanwege dit alles is het natuurlijk extra aantrekkelijk om te wedden op voetballen in Engeland.

Wedden op Premier League

De best bekeken competitie ter wereld speelt hier goed op in door zelfs het speelschema aan te passen en zoveel mogelijk aantal wedstrijden op verschillende tijdstippen te laten beginnen. De Premier League was de eerste competitie met daarin de zogenaamde lunch wedstrijd, de vroege wedstrijd op de zaterdag. Doordat de competitie 5 grote clubs bevat (Liverpool, Manchester Utd, Manchester City, Chelsea en Arsenal) is bijna iedere speelronde verzekerd van een topper in de competitie. Doordat het de populairste competitie is ter wereld, is het aanbod bij de bookmakers enorm. Op alle wedstrijden is het aanbod quoteringen groot zelfs op een degradatieduel kan worden ingezet welke voetballer er als eerste een goal zal maken of kaart zal pakken. Door dit enorme aanbod zitten er uiteraard kansen tussen voor de wedder.

Wedden op FA Cup

De oudste beker competitie ter wereld is natuurlijk het toernooi om op te wedden. Niet alleen vanwege de traditie maar vooral omdat er altijd wel verrassende dingen gebeuren, zoals Wigan Athletic in het seizoen 2012-2013. De verrassingen komen vaak omdat de wat mindere ploegen uit de Premier League niet het beste elftal opstellen in de vroege ronden van de FA Cup. Hierdoor hebben tegenstanders uit lagere competities (Championship of League 1) weldegelijk een kans om van een Premier League club te winnen. De reden hiervoor is dat het teams in de Premier League belangrijker is om niet te degraderen dan de beker te winnen. Daardoor is het extra aantrekkelijk om de Europese Handicap te spelen, of de OVER.

Wedden op League Cup

Het tweede bekertoernooi van Engeland is de League Cup. Deze beker is minder belangrijk ten opzichte van de FA Cup. Het is een beker met minder status en allure dan de FA Cup, maar door mindere ploegen wordt dit weldegelijk gezien als een echte prijs. Vanwege het enorme aantal wedstrijden dat de grote ploegen in de Premier League spelen zijn trainers van deze teams geneigd om complete B teams of jeugd teams op te stellen in de eerste ronden van de League Cup. Dit maakt de kans op verrassingen groter en voor het wedden op voetballen is dat een kans om grote winsten te behalen, zeker in de vroege ronden. Bookmakers geven ook voor dit bekertoernooi een ruim aanbod aan quoteringen waardoor er genoeg keuze is voor de wedders.